Wees Erbij Café: kwetsbaarheid en vertrouwen

22nov20:00Wees Erbij Café: kwetsbaarheid en vertrouwenMet Christa Anbeek

Details van het evenement

Kwetsbaarheid en vertrouwen

christa anbeek fonteinkerkWat kun je nog, als de zin van je leven stuk is? Deze vraag hield Christa Anbeek lang in haar greep. In haar werk en haar boeken speelt de vraag hoe je te verhouden tot het leven een grote rol. Hevige verliefdheid, verlies van een dierbare, een bergtop bereiken. Positief of negatief, zulke ‘contrastervaringen’ zijn ontregelend. Wat blijkt van waarde te zijn? Wat biedt houvast of geeft weer richting? Roept zo’n ervaring aanvaarding op of verzet?

Christa neemt ons mee in haar persoonlijke zoektocht naar antwoorden op deze voor ieder mens herkenbare vragen. Waar het voor haar om draait, is: kun je erop vertrouwen dat er een nieuw begin mogelijk is?

Christa Anbeek (1961) schreef verschillende boeken over zoektochten naar de diepere zin van leven en dood. Voor haar laatste boek ‘Voor Joseph en zijn broer. Van overleven naar spelen en andere zaken van ultiem belang’ kreeg zij de prijs voor het beste spirituele boek van 2019. Zij is bijzonder hoogleraar remonstrantse theologie aan de Vrije Universiteit en doceerde  tot 1 januari 2018 Levensfilosofie aan de Universiteit voor Humanistiek.

Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur, met koffie of thee.

Informatie is verkrijgbaar per email bij  de beraadsgroep Vorming Door Ontmoeting.

 

 

Tijd

22 November 2019 20:00(GMT+00:00)

Get Directions