Tuin van Zuid, de tuin van de Fonteinkerk

Een enthousiaste groep gemeenteleden, aangevoerd door een tuincommissie, is sinds begin 2020 bezig met het herinrichten en verduurzamen van de tuin achter de Fonteinkerk. Door de tuin toegankelijker en meer interactief te maken willen we voor de gemeenteleden, de huurders van de Fonteinkerk en Huis van Zuid de tuin tot een positieve ervaring maken en de gebruiksmogelijkheden vergroten. Het project bestaat uit drie delen.

De kloostertuin (dicht bij de kerk en vanuit de entree direct bereikbaar door een deur) willen we toegankelijker maken door de opstap te vervangen voor een hellingbaan, zodat ook minder validen de tuin makkelijker kunnen bereiken. In de kloostertuin worden zitelementen geplaatst, zodat dit deel te gebruiken is als gesprekruimte (bijvoorbeeld tijdens workshops die worden gehouden in het Huis van Zuid) maar ook als bezinningsplek. Dit laatste willen we bereiken door de tuin een flinke opknapbeurt te geven, waardoor hij meer uitnodigend wordt om te betreden. Dit gedeelte wordt met een laag hekje afgescheiden van de andere twee delen om de beslotenheid en de meer spirituele functie van deze tuin te benadrukken.

Het middelste deel wordt een speelplek voor kinderen, waarin de twee delen met hoge struiken uitnodigen tot spelen en ontdekken. Het open gedeelte wordt geschikt gemaakt voor meer georganiseerd spel (aanschaf van kleine doeltjes) en bewegen (plaatsen van een aantal houtelementen). Dit gedeelte is aan de straatzijde met een transparant hek afgescheiden om te voorkomen dat kinderen onverwacht de straat op rennen

Het achterste gedeelte is ingericht als nutstuin, waar een aantal fruitbomen en struiken zijn gepland. Deze vergroten de biodiversiteit van het gebied en maken de tuin aantrekkelijker voor de buurt om naar te kijken. Dit gedeelte houdt een open verbinding met de achterliggende gemeentetuin.

Wilt u mee weer over de activiteiten rond de Tuin van Zuid of in contact wilt komen met de tuincommissie, stuur dan een EMAIL of vul het contactformulier van deze website in.

20201201_fontuin_2
20121201_fontuin_4