Kerk In Elke Maat Kinderviering
Kinderen In Elke Maat Kinderviering
Kerk In Elke Maat Kinderviering
20171029_kinderviering_1024px

Voor kinderen is er in de Fonteinkerk veel te beleven!

Op zondagen (10.00 uur) zijn er afwisselende activiteiten voor de kinderen. Geen traditionele kinderviering, maar KIEM. KIEM staat voor Kerk In Elke Maat, de kinderactiviteiten in de Fonteinkerk zijn helemaal in een nieuw jasje gestoken. Alle verschillende talenten van kinderen krijgen er namelijk nog meer ruimte. En dit onder deskundige begeleiding!

Er is een heel afwisselend en spetterend programma opgesteld: workshops, dans, er worden prachtige verhalen verteld, we bezoeken theatervoorstellingen, we gaan in het bos op zoek naar nieuw leven, we maken samen muziek. En verschillende keren per jaar zijn er creatieve kindervieringen. In de agenda op deze site kun je zien wanneer deze kindervieringen worden gehouden.

Daarnaast is er op een aantal avonden per jaar kindercatechese, voor alle kinderen van groep 5/6 en van groep 7/8. Tijdens deze leerzame en gezellige avonden worden er thema’s uit kerk en leven verkend.

Dus…zit je op de basisschool? Dan is er voor jou veel te beleven in de Fonteinkerk. Er komen echte verhalenvertellers, er komt een poppenspeler, een dansgroep, beroepsmuzikanten. En ook veel volwassenen van de Fonteinkerk helpen mee.

Palmpasen 2020, digiKIEM

Palmpasen 2020, geen gewone KIEM maar digiKIEM! De kinderen maakten hun palmpasenstokken thuis, het resultaat zie je in dit filmpje.

KIEM kinderviering

KIEM-leiding, vlnr Marnix, Alice, Annemarie, Hinke en Janny.

KIEM

Stap-over-dienst 2 juli 2017, vlnr Rosanne, Suzanne, Carlien, Ferrence en Bente.

KIEM is begin 2015 ontstaan vanuit de traditionele kindernevendienst en staat voor een andere manier van invulling van het kinderprogramma op zondagochtend. Doordat in de Fonteinkerk weinig vastligt, er geen dogma’s zijn en er ruimte is voor een persoonlijke geloofsbeleving, kunnen initiatieven en bewegingen van onder af komen.

KIEM, Kerk-In-Elke-Maat gaat uit van de kinderen en hun belevingswereld, zonder methode. Er wordt telkens opnieuw bedacht hoe de kinderen en hun talenten aan bod kunnen komen. Het christelijk geloof is zo veelzijdig en veelkleurig dat God op allerlei manieren te ervaren is. Vanuit die gedachten wil KIEM het geloof van de kinderen ontwikkelen door bijvoorbeeld te dansen, te schilderen, de natuur in te trekken of te mediteren. Er wordt naast de Bijbel ook uit andere bronnen geput.

Praktisch gezien worden volwassenen van verschillende leeftijden, van binnen en buiten de gemeente, bij de voorbereidingen en de invulling betrokken.

In de afgelopen seizoenen heeft dit geleid tot diverse aansprekende projecten en kindervieringen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld toegewerkt naar kerst door met theatervormen, verhalen en beeldende expressie aan de slag te gaan. Dit werd gedaan aan de hand van het verhalend ontwerpen als werkvorm. Ook bereidden de kinderen een theatrale kinderviering rond het verhaal van Jona voor. Ervaringen van moed en niet-durven speelden hierin een grote rol.

Niet zonder trots heeft de Fonteinkerk gemerkt dat de belangstelling voor KIEM groeit, zowel uit de regio als landelijk. Klik HIER om een artikel over KIEM op de website van JOP te lezen.

Viering voor Jong & Oud, 3 november 2019: WAT speelde David voor Saul?

Agenda

Vanwege Corona ligt KIEM voorlopig stil. We proberen wel in elke online viering een verhaal voor de kinderen op te nemen en vooraf jullie iets toe te sturen wat met het verhaal te maken heeft. Meer nieuw vind je wekelijks in inFontein en op de homepage van deze website. Of vraag je ouders of zij de KIEM-appgroep in de gaten houden!

KIEM op TV – Met hart en ziel

Ons eigen KIEM op tv! Op zondagochtend 22 april zijn er voor het KRO/ NCRV-programma ‘Met hart en ziel’ filmopnames gemaakt. Het resultaat werd op dinsdag 1 mei op NPO2 uitgezonden.

We hebben die dag met KIEM alles wat we normaal binnen in onze ruimte doen, buiten in Nimmerdor gedaan: paaslicht meenemen; stil zijn; luisteren naar elkaar; bidden; lezen uit de bijbel en dingen die te maken hebben met de aarde en echt alleen buiten in de natuur kunnen…..

Hieronder kun je de uitzending in zijn geheel terugkijken.

X