2019-reprise-1
2019-reprise-3
2019-reprise-2

Jongeren op Goede Vrijdag in actie

Mensen moeten afstand houden, maar mogen niet eenzaam zijn; dat is wat de jongeren van de Fonteinkerk met de actie Standby & Standup willen uitstralen. Het wordt een bijzondere marathon-uitzending op Goede Vrijdag 10 april, vanaf 19:00, op radio en televisie, in samenwerking met de publieke lokale omroep EVA. Vorig jaar was deze actie er voor het eerst, toen met wel vijftig jongeren uit verschillende kerken in Amersfoort en Leusden. Maar dat is nu een te groot risico. Het wordt nu gemaakt door een kleine club, maar hopelijk zal dat niet ten koste gaan van het effect: mensen verbinden, zodat niemand zich alleen voelt.

Op Goede Vrijdag werd Jezus door zijn vrienden in de steek gelaten en op paasmorgen stond Jezus op om mensen een toekomst te geven. Dat is wat christenen geloven, dat is ook wat de jongeren van de Fonteinkerk met de actie Standby & Standup in 2020 willen laten zien. En Amersfoorters kunnen hun bijdrage leveren door liedjes aan te vragen (muziek kan een geweldige steun zijn), kaarsen aan te steken (licht in de duisternis), geld te geven en vooral te zorgen dat mensen die alleen zijn zich niet alleen voelen. De uitzending wordt gepresenteerd door wisselende koppels van een volwassene met een tiener.

De uitzending wordt op 19:00 geopend door burgemeester Bolsius. Wij praten met hem over de stad, het virus, de gevaren, de economie, maar ook 75 jaar bevrijding en natuurlijk Pasen. Amersfoorters kunnen inbellen met hun vragen aan de burgemeester over de veiligheid, steun, waar ze terecht kunnen. Aan de telefoon praten wij met een corona-patiënt uit het Meander en een failliete ondernemer. Verder zijn onder meer ook te gast: de stadsdichter Jacques de Waart, historicus Marinus van Santen en geestelijk verzorger Maria Berends.

Programma 2020

De actie Standby & Standup vindt plaats op Goede Vrijdag (10 april vanaf 19.00 uur) tot in de nacht naar Stille Zaterdag. U kunt de ontwikkelingen rondom de Standup & Standby volgen via www.facebook.com/standby.standup/.

Wij nodigen u uit om een bijdrage leveren aan deze unieke uitzending door te reageren via:

– telefoon (Redactielijn: 033-88 93 033)

– social media op Facebook en  Instagram)

– email: standup@luistereva.nl

We zijn te beluisteren op EVA 89.2 FM/ 105.2 FM en te zien (webcam studio) op Omroep EVA en het tv-kanaal van EVA op de kabel (Ziggo 40, Vodafone 743, Telfort 2043, KPN 1318. Voor analoge tv, dan is het Ziggo 45 / 663,25 MHz).

Promo Standby & Standup 2020