Informatieavond Amersfoort gaat naar Taizé 2024!

07feb20:00Informatieavond Amersfoort gaat naar Taizé 2024!Voor jongeren tussen 15 en 25 jaar

Details van het evenement

Dit is een bericht voor iedereen tussen de 15 en 25 jaar, die zich afvraagt hoe het komt dat mensen altijd zo enthousiast terugkomen van een weekje naar Taizé.
Binnenkort kun je er zelf naar toe! Het is een mooie gelegenheid om Taizé te leren kennen, en ook om nieuwe vriendschappen te sluiten met jongeren uit Amersfoort.

Taizé is een dorpje in Bourgondië, Frankrijk, waar een internationale christelijke
oecumenische kloostergemeenschap is gevestigd. Het heeft zich ontwikkeld als een plek die zich richt op gastvrijheid voor jongeren. Elke week komen duizenden
jongeren uit heel Europa en ook andere delen van de wereld voor een week of soms langere periode van ontmoeting en bezinning. Driemaal per dag komen de broed-ers met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed, met veel zingen en een lange tijd van stilte. In de momenten tussen deze diensten is er tijd voorbezinning en ontmoeting in groepjes met jongeren met verschillende nationaliteiten.

WANNEER: 13 t/m 21 juli 2024
INFORMATIEAVOND: woensdag 7 februari om 20.00 uur in de Fonteinkerk (Robert Kochstraat 4 in Amersfoort)- kom en stel al je vragen!
KOSTEN: nog niet precies bekend. We mikken op max. € 100- 200 p.p., maar laat de kosten geen belemmering zijn. Daarvoor vinden we een oplossing.
NADERE INFO: taize@pkn-amersfoort.nl

Geef je zo snel mogelijk op, ook als je het nog niet zeker weet, zodat we snel een beeld krijgen van hoeveel geïnteresseerden er zijn. En schroom niet te mailen als er vragen zijn! HOE: afhankelijk van aantal deelnemers reizen we waarschijnlijk met gehuurde busjes.

UITERSTE DATUM OPGAVE: 15 mei 2024

ORGANISATIE: werkgroep Taizéreis Amersfoort (bestaande uit enthousiastelingen uit verschillende wijkgemeenten)

Wil je meer weten over de geloofsgemeenschap van Taizé? Klik HIER om naar de (Nederlandstalige) website te gaan.

Tijd

7 Februari 2024 20:00(GMT+02:00)

Get Directions