Twee films met gesprekken over anders verbouwen van ons voedsel

08dec19:30Twee films met gesprekken over anders verbouwen van ons voedselEen initiatief van Stichting Voedsel Anders

Details van het evenement

Twee films met gesprekken over nieuwe hoopvolle initiatieven in de voedselbouw in het kader van het internationale food festival, Food Film Fest 2023.

Een initiatief van Stichting Voedsel Anders. Deze stichting brengt een groeiende beweging samen die werkt aan rechtvaardige en duurzame voedselsystemen met een verantwoord beheer van bodems, landschap, biodiversiteit en water, eerlijke prijzen en gezond voedsel voor iedereen.

Tijdens het Food Film Festival worden deze periode 5 films getoond met hoopvolle initiatieven omtrent Voedsel Anders. Op veel plekken, ook in Amersfoort, worden deze films vertoond. In samenwerking met VDO is er op 8 december de mogelijkheid om twee films te bekijken. Het gaat om de films Sur le Champ (58 minuten) en Together we grow (38 minuten).

Sur le champ! brengt ons het hoopvolle verhaal van Cédric in België, Diamar in Peru en Mariam in Burkina Faso. Boeren en boerinnen die tonen hoe voedsel anders kan! Together we grow is een kort, maar krachtig portret van een gemeenschapsproject in Nieuw-Zeeland waar gezaaid, geoogst, gekookt, genaaid, gerepareerd, gedeeld en gegroeid wordt.

Elke film wordt ingeleid en nabesproken met elkaar. De moderator is Jurrien Roossien die verbonden is aan de stichting Voedsel Anders. Kom kijken en praten over onze voedselvoorziening en de hoopvolle initiatieven.

Vrijdagavond 8 december
aanvang 19.30 ( inloop om 19.1 5)
Aanmelden bij: vormingdoorontmoeting@fonteinkerk-amersfoort.nl
Vrijwillige bijdrage gewenst.

Voor meer informatie over dit festival kunt u gaan naar www.voedselanders/foodfilmfestival2023.nl.

Tijd

(Vrijdag) 19:30(GMT+01:00)

Get Directions