Marc de Klijn

03dec(dec 3)12:0015feb(feb 15)13:00Marc de Klijnvan donker naar licht

Details van het evenement

Marc de Klijn (1939) is de zoon van het klassiek muzikale duo Nap de Klijn en Alice Heksch. Hij volgde een opleiding grafische vormgeving aan de AGS te Basel, waarna hij sinds 1966 in Amsterdam ongeveer vijftien jaar werkzaam was, zowel in vaste dienst als free lance.

In 1978 begon hij landschappen te aquarelleren, die later gestileerd werden en zich tot abstracte landschappen ontwikkelden. Vanaf 1979 was hij docent grafische vormgeving aan de christelijke kunstacademie te Kampen. Daarnaast ontwikkelde hij een persoonlijke schilderstijl, waarbij hij de beeldtaal van de moderne kunst op zeer persoonlijke wijze wist te integreren in zijn werk.

Een bezoek aan het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau veroorzaakte een dermate ingrijpende levenservaring dat de thematiek van de holocaust hem ruim tien jaar lang heeft bezig gehouden. Daaruit is ook het kunstboek ‘De doden zullen herrijzen’ ontstaan (2004) in samenwerking met zijn vrouw Henny van Hartingsveldt, keramiste en beeldhouwer.

Marc de Klijn wordt geïnspireerd door gebeurtenissen op het gebied van cultuur, politiek, sociale conflicten en levensbeschouwing. Met zijn veelal abstracte werk beoogt hij herkenning en ontroering op te roepen, omdat zijn vormen en kleuren dragers zijn van een indringende boodschap die hij wil overbrengen. Zijn schilderijen zijn daarom nooit esthetisch vrijblijvend, maar boeien door vaak op de spits gedreven contrasten en verrassend kleurgebruik.

Meer weten? De website van Marc de Klijn, op de site van Ars Pro Deo, vindt u HIER.

De expositie van Marc de Klijn is te bewonderen in Huis van Zuid van 3 december tot en met 15 februari 2024. De expositie is iedere zondag te bezoeken tussen 12:00 en 13:00 uur of op afspraak. Vul het contactformulier van deze website in om een afspraak te maken.

Tijd

3 December 2023 12:00 - 15 Februari 2024 13:00(GMT+02:00)

Get Directions