Etty Hillesum

06apr16:00Etty Hillesumeen muzikaal theaterstuk

Details van het evenement

”Men zou een pleister op vele wonden willen zijn”, luiden de laatste woorden die Etty Hillesum op 13 oktober 1942 schrijft in haar wereldberoemd geworden dagboek. De uitspraak is typerend voor Etty’s levenshouding, hoe zij andere mensen wilde bijstaan.

Haar dagboek is de inspiratie voor het muzikaal theaterstuk, een samenwerking van en uitgevoerd door het Spiritueel Cultureel Centrum en het combo van De Brug. Via Etty’s dagboekteksten en haar brieven uit Westerbork volgt het theaterstuk de ontwikkeling van deze jonge Joodse vrouw die in Auschwitz is vermoord. Ze laveert tussen wanhoop en aanvaarding en ontdekt dat er in ieder mens iets onverwoestbaars zit. Ze is vastbesloten om dit kostbare, dat ze ‘God’ noemt, door lijden en dood te bewaren.

De teksten worden voorgedragen door twee actrices en een verteller, en worden afgewisseld door songs van Bløf, Stef Bos, Herman van Veen en anderen.

Deze uitvoering vindt plaats op zaterdagmiddag 6 april 2024 om 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur, Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, Amersfoort.
Toegang is vrij (vrijwillige bijdrage). Meer informatie? Mail dan naar vormingdoorontmoeting@fonteinkerk-amersfoort.nl.

Tijd

6 April 2024 16:00(GMT+02:00)

Get Directions