Bonhoeffer 'Wie ben ik

26sep20:00Bonhoeffer 'Wie ben ikVoorstelling door Kees van der Zwaard

Details van het evenement

Bonhoeffer, wie ben ik

*** UITVERKOCHT ***

Op 26 september 2020 speelt Kees van der Zwaard zijn voorstelling Bonhoeffer ‘Wie ben ik’? in de Fonteinkerk.

BonhoefferOp 5 mei 2020 was het 75 geleden dat de Tweede Wereldoorlog was afgelopen. We vieren de vrijheid. Op 9 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid. Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen, 39 jaar oud.Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela.

In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag.

In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’ Hij speelt samen met alt-violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.

Meer informatie over Dietrich Bonhoeffer vindt u HIER, de website van Kees van der Zwaard vindt u HIER.

Aanvang 20.00 uur; inloop vanaf 19.15 uur, entree € 7,50 per persoon.

In verband met coronamaatregelen kunt maximaal 100 mensen de voorstelling bijwonen. Inmiddels is dit aantal bereikt. Dat stemt ons blij maar tegelijkertijd realiseren we ons dat er mensen teleurgesteld zijn. Voor nadere informatie kunt u per e-mail contact opnemen met Roeleke de Witte, gebruikt u daarvoor s.v.p. het e-mailadres vormingdoorontmoeting@fonteinkerk-amersfoort.nl. U krijgt bij de aanmelding nadere gegevens over de betaling die vooraf gedaan moet worden en de coronamaatregelen die gehanteerd worden in de Fonteinkerk.

Organisatie: Protestantse Gemeente Amersfoort, De Bron, Emmauskerk, Fonteinkerk, De Hoeksteen

Tijd

26 September 2020 20:00(GMT+00:00)

Get Directions