Rebible, ontdekking van de vergeten verhalen

25jan20:00Rebible, ontdekking van de vergeten verhalenLezing door Inez en Jos van Oord

Details van het evenement

Rebible, ontdekking van de vergeten verhalen

Hoe komt het dat we Boeddha omarmen als een teddybeer en de verhalen uit de Bijbel links laten liggen? Die vraag nestelde zich in de gedachten van Inez van Oord (we kennen haar onder meer als founder van de magazines Seasons en Happinez)  Ze bezocht jarenlang spiritueel leiders over de hele wereld, maar de Bijbel liet ze links liggen. En waarom eigenlijk?

Jezus liep over water, Eva at een appel, Mozes ging de berg op: veel mensen herinneren zich deze verhalen wel. Wonderlijke verhalen, moeilijk te begrijpen, iets van vroeger. Maar de verhalen horen bij onze geboortegrond. Is er een nieuwe manier om de Bijbel te lezen en naar deze verhalen te luisteren, zodat ze weer gaan spreken? Inez vraagt het haar broer Jos,  theoloog en predikant.

Op 25 januari 2019 in de Fonteinkerk /Huis van Zuid praten Inez en Jos van Oord over de tocht die ze samen hebben gemaakt, langs de verhalen, letterlijk en figuurlijk. Ze gingen naar de Sinaï, zochten sporen van Mozes, ze gingen naar Rome om – ondergronds – de eerste geheime christelijke tekens te ontdekken. Altijd met elkaar in gesprek, zoekend naar een betekenis, naar de bedoeling die we nu weer kunnen begrijpen. Soms namen ze de tekst heel letterlijk, soms zochten ze naar het symbolische, het mystieke. Zoekend, luisterend, aandachtig vragend.

Het resultaat is te vinden in het “Rebible, de ontdekking van de vergeten verhalen”.   In dit boek komen de oude verhalen weer tot leven, anders dan we gewend zijn, met een verrassend nieuwe uitleg.

Tijdens deze lezing vertellen Inez en Jos over de totstandkoming van Rebible! Het boek werd genomineerd als beste spirituele boek van het jaar 2018.

INEZ VAN OORD is oprichter van Happinez,  haar eerste boek, Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?, werd uitgeroepen tot Beste Spirituele Boek 2016.  Jos van Oord was predikant in Wierden, Hoogland en Amersfoort. Na zijn pensioen is Jos actief als presentator voor KRO-NCRV en als interim-predikant.

Tijd

25 Januari 2019 20:00(GMT+00:00)

Get Directions