Muziek en Ontmoeting: Cappella Fontana

21apr12:00Muziek en Ontmoeting: Cappella FontanaO Primavera! Muziek over lente en liefde

Details van het evenement

O Primavera! Muziek over lente en liefde
Het voorjaar is in deze tijd van het jaar een voor de hand liggend thema, evenals de (ontluikende) liefde. Tal van componisten hebben daar muziek over geschreven. We laten werken uit verschillende stijlperiodes horen. Na een licht carnavaleske opening met Orazio Vecchi (So ben mi ch’à bon tempo! ofwel “Wat fijn dat ik me goed voel”) en madrigalen van Marenzio, Frescobaldi en Monteverdi klinkt een aantal kwartetten en Liebesliederwaltzer van Brahms, waarbij Michiel Hinnen (piano) het koor zal begeleiden. Michiel speelt ook een aantal instrumentale intermezzi. Cappella Fontana laat verder drie sonnetten van Shakespeare horen op muziek van de Apeldoornse componist Wim van Wolferen. Hij schreef heerlijke close-harmony, bijzonder passend bij de teksten. Verder klinken er stukken van Edward Elgar en Gustav Holst, en twee van de Four Wanton (ondeugende) Ballads van John Gardner (nee, niet de dirigent). Ritmisch uitdagende muziek met een niet-alledaagse kijk op het begrip liefde. We sluiten af met Feeling Good (in een eigen arrangement van Dik de Weger), waarmee we weer terug zijn bij het thema van Orazio Vecchi.

U bent van harte uitgenodigd om dit mooie en gevarieerde concert bij te wonen met vrienden, familie, buurtgenoten en kennissen! Aansluitend kunt u napraten onder het genot van een eenvoudige lunch.

Over Cappella Fontana
Begin 2018 ontstond het vocaal ensemble Cappella Fontana. Na 5 jaar in een achtkoppige samenstelling te hebben opgetreden bestaat het ensemble inmiddels uit 12 zangers en een dirigent. De ambitie is onveranderd gebleven: op een zo hoog mogelijk niveau allerlei bekende en minder bekende juweeltjes uit de koormuziek uit te voeren, van oude muziek tot eigentijdse composities.
De naam Cappella Fontana is ontleend aan een verzameling fantastische motetten van Schein getiteld ‘Israels Brünnlein’, waarvan er een aantal werden uitvoerden tijdens het eerste concert. In de jaren daarna is Cappella Fontana al zingend, door op zoek te gaan naar onze eigen klank, als ensemble muzikaal naar elkaar toegegroeid. Elk jaar wordt er een aantal programma’s verzorgd met prachtige muziek, deels met instrumentale begeleiding.

De website van Cappella Fontana vindt u HIER.

Aanvang: 12 uur
Zaal open: 11:30 uur
Na afloop gelegenheid tot napraten.

Tijd

(Zondag) 12:00(GMT+02:00)

Get Directions