Franz Hazelzet

18feb(feb 18)12:0023mei(mei 23)13:00Franz Hazelzet‘Peindre c’est aimer’

Details van het evenement

‘Peindre c’est aimer’. Onlangs vierde Franz Hazelzet dat hij veertig jaar geleden zijn eerste tentoonstelling had. Die ene zin is nog steeds zijn uitgangspunt, hij schildert met plezier, met liefde. Kleur is het uitgangspunt van Franz Hazelzet. Kleur om daarmee via zijn verbeelding een wereld te scheppen die er nog niet was. Laag over laag worden kleuren aangebracht op het witte doek totdat iets zich ontvouwt: een diepte, een vergezicht of een beweging. Er ontstaan schilderijen met titels als Blooming below, First smell of spring en Kitesj. Zijn schilderstijl wordt gekenschetst als lyrisch-abstract. Wanneer je als toeschouwer de rust neemt om te kijken, zie je onverwachte beelden en valt er veel te ontdekken, vooral licht.

Franz Hazelzet werkt vanaf 1983 als beeldend kunstenaar en exposeert jaarlijks een aantal keren. Hij is lid van het Amersfoortse kunstenaarscollectief Absoluut. (absoluut.nl.) Op landgoed Stoutenburg geeft hij met veel plezier schilderlessen in zijn eigen atelier.

Meer weten? De website van Franz Hazelzet, vindt u HIER.

De expositie van Franz Hazelzet is te bewonderen in Huis van Zuid van 18 februari tot en met 23 mei 2024. De expositie is iedere zondag te bezoeken tussen 12:00 en 13:00 uur of op afspraak. Vul het contactformulier van deze website in om een afspraak te maken.

Tijd

18 Februari 2024 12:00 - 23 Mei 2024 13:00(GMT+02:00)

Get Directions