Foto-expositie "Ontwikkeld"

18junDe hele dag03augFoto-expositie "Ontwikkeld"Studenten van de opleiding ‘Gevorderden Concept en Compositie’ van Fotoschool Keistad

Details van het evenement

Foto-expositie “Ontwikkeld”

Vier studenten van de opleiding ‘Gevorderden Concept en Compositie’ van Fotoschool Keistad  -Elly de Jongh, Hans Aalbers, Rob Timmer en Rien van der Kolk- hebben het afgelopen jaar met docente Helen Hofman een fotografisch concept uitgewerkt tot een serie buitengewoon verrassende en krachtige beelden. De Spaanse fanfare, de cup cake als stralend middelpunt, een “biker” met een lieve inborst en het ontroerende project  “huid honger”.

Het resultaat is samengebracht in een expositie die van 18 juni tot en met 3 augustus 2017 in Huis van Zuid te bekijken is.

De expositie is elke zondag te bezoeken van 11.30 uur tot 12.30 uur en op andere dagen in overleg met de koster; tel. 033 4614995 of 06 42028436.

Meer informatie over Fotoschool Keistad vindt u hier. De flyer van deze tentoonstelling vindt u hier. Onder de afbeeldingen vindt u nadere informatie over het project Huidhonger.


Care&Culture verbindt zorg met haar omgeving door het maken van verfrissende, verrassende, ontroerende en verbindende programma’s.

Het vergroten van levensgeluk en plezier van (kwetsbare) ouderen staan bij ons voorop. In onze projecten is iedereen welkom: of het nu gaat om inwoners van een dorp of stad, schoolkinderen, medewerkers van ’n zorgorganisatie, vrijwilligers of familie. Door de prachtige verbinding die kunstculturele activiteiten kunnen bewerkstelligen ontstaan ‘transparante muren’. De gemeenschap betrokken bij ouderen en viceversa.

Een bijzonder programma over liefdevolle zorg en intimiteit is “Huidhonger”.

Liefde, intimiteit en aanraking zijn belangrijke thema’s in een mensenleven. Voor de één is dat volkomen natuurlijk, voor de ander is het een meer beladen onderwerp. Bij kwetsbare ouderen zijn aanraking en intimiteit niet vanzelfsprekend. Het gemis ervan kan vele vormen aannemen. Tot aan ‘huidhonger’ toe: een (te) grote en niet vervulde behoefte aan fysiek contact. Samen met bewoners en betrokkenen maakte Care&Culture een ontroerende dansvoorstelling rondom intimiteit op vijf zorglocaties in Nederland.

Dansworkshops
Care&Culture gaf meer dan 50 dansworkshops aan bewoners, met begeleiding van (tango) muziek. De bewoners hebben in deze workshops – al dan niet samen met hun partners – vorm gegeven aan hoe zij intimiteit en aanraking beleven. Hierbij geholpen en uitgedaagd door jonge- en oudere dansers en dansstudenten. Van dit materiaal werd vervolgens een voorstelling gemaakt met veelal geïmproviseerde dans- duetten.

Diversiteit zorglocaties
Ieder mens is uniek, soms wordt dat nog versterkt door de kwetsbaarheid van deelnemers. Daardoor is het resultaat specifiek en gevarieerd. Zo dansten in de ene HuidHonger voorstelling mensen met diepere dementie en hun partners /familie, en op een andere locatie juist jonge mensen met dementie en hun partners/ familie.

Eind november 2017 zijn wij voornemens dit programma door te starten met een tiental andere zorgorganisaties/locaties.
Geïnteresseerd om daaraan deel te nemen? Laat het ons gerust horen via info@careculture.nl    Of ga naar de website!

Tijd

18 Juni 2017 - 3 Augustus 2017 (De hele dag)(GMT+00:00)

Get Directions