Vegetarisch eten, waarom?

15jan16:30Vegetarisch eten, waarom?‘’Groen aan Tafel’’

Details van het evenement

”Zonder boeren geen voedsel” stond met grote letters op  trekkers en op borden in het weiland van protesterende boeren. Een waarheid als een koe natuurlijk. Zijn het boerenbedrijf  en de voedselzekerheid, in Nederland of wereldwijd  in gevaar?  En zo ja, hoe komt dat dan? Op deze zondagmiddag 15 januari 2023 komt aan de orde wat de ecologische en sociale gevolgen zijn van het huidige voedselsysteem. We volgen het pad van zaadje tot karbonaadje en van grond tot mond . Hoe zijn wij betrokken, en hoe kunnen wij verschil maken?  Wat zegt de Bijbel eigenlijk over dit onderwerp en hoe kan dit ons inspireren?

Kortom een boeiend en actueel thema om eens op de vork te nemen. Daan Dijk weet er veel van en zal er over vertellen. De lezing start om 19.30 uur.

Voor wie wil is er vooraf een vegetarische maaltijd (EUR 10,- p.p.). En wie mee wil helpen met koken, het in de praktijk wil leren hoe dat werkt, dat kan ook.

Datum en tijd: 15 januari 2023, vanaf 16.30 uur start voorbereidingen maaltijd en om 17.45 uur aan tafel.

Voor informatie en opgave voor de maaltijd èn de lezing of alleen de lezing: opgeven voor 12 januari i.v.m. de inkoop van ingrediënten, graag per e-mail via vormingdoorontmoeting@fonteinkerk-amersfoort.nl t.n.v. Roeleke de Witte

Geef even aan of je mee wilt helpen koken.

Dit is een mooie samenwerking van werkgroep Duurzaamheid en team VDO

Tijd

15 Januari 2023 16:30(GMT+02:00)

Get Directions