Expositie Sebanja

23aprDe hele dag09junExpositie Sebanja"Opdat wij niet vergeten"

Details van het evenement

De Joodse kunstenaar Sebanjah exposeert met schiderijen, tekeningen, gedichten en teksten van zondag 23 april tot 9 juni in de Fonteinkerk. De expositie “Opdat wij niet vergeten” krijgt extra lading in de eerste week van mei, wanneer wij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog gedenken en het onnoemelijke leed dat het Joodse volk is aangedaan.

Sebanjah zegt zelf over zijn werk; de tekeningen en/of schilderijen die ik maak hebben veelal een Joodse identiteit. Natuurlijk heeft dit alles te maken met mijn achtergrond. Geboren uit een Joodse moeder die in de oorlog ondergedoken heeft gezeten en als één van de weinigen de oorlog overleeft heeft. Dit alles heeft ook mij getekend. Kunst betekent voor mij emotie en die probeer ik uit te drukken in mijn tekeningen. Dat betekent dat je soms de vreugde van Simcha Thora ( Vreugde der Wet ) moet kunnen ervaren en anderzijds het verdriet moet kunnen voelen wat de Holocaust teweeg heeft gebracht of de spiritualiteit van een Gebed.

De expositie is elke zondag te bezoeken van 11.30 uur tot 12.30 uur en op andere dagen in overleg met de koster; tel. 033 4614995 of 06 42028436.

Tijd

23 April 2017 - 9 Juni 2017 (De hele dag)(GMT+00:00)

Get Directions