Informatieavond Amersfoort gaat naar Taizé!

23feb20:00Informatieavond Amersfoort gaat naar Taizé!Voor jongeren tussen 5 en 25 jaar

Details van het evenement

Dit is een bericht voor iedereen tussen de 15 en 25 jaar, die zich afvraagt hoe het komt dat mensen altijd zo enthousiast terugkomen van een weekje naar Taizé.
Binnenkort kun je er zelf naar toe! Het is een mooie gelegenheid om Taizé te leren kennen, en ook om nieuwe vriendschappen te sluiten met jongeren uit Amersfoort.

Taizé is een dorpje in Bourgondië, Frankrijk, waar een internationale christelijke
oecumenische kloostergemeenschap is gevestigd. Het heeft zich ontwikkeld als een plek die zich richt op gastvrijheid voor jongeren. Elke week komen duizenden
jongeren uit heel Europa en ook andere delen van de wereld voor een week of soms langere periode van ontmoeting en bezinning. Driemaal per dag komen de broed-
ers met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed, met veel zingen en een lange tijd van stilte. In de momenten tussen deze diensten is er tijd voor
bezinning en ontmoeting in groepjes met jongeren met verschillende nationaliteiten.

WANNEER: de tweede week van de meivakantie (van 30 april t/m 7 mei 2023).
INFORMATIEAVOND: donderdag 23 februari om 20.00 uur in de Fonteinkerk (Robert Kochstraat 4 in Amersfoort)- kom en stel al je vragen!
KOSTEN: nog niet precies bekend. We mikken op max. € 100- 200 p.p., maar laat de kosten geen belemmering zijn. Daarvoor vinden we een oplossing.
OPGAVE EN NADERE INFO: taize2023@pkn-amersfoort.nl

Geef je zo snel mogelijk op, ook als je het nog niet zeker weet, zodat we snel een beeld krijgen van hoeveel geïnteresseerden er zijn. En schroom niet te mailen als er vragen zijn! HOE: afhankelijk van aantal deelnemers reizen we waarschijnlijk met gehuurde busjes.

UITERSTE DATUM OPGAVE: 31 maart 2023

ORGANISATIE: werkgroep Taizéreis Amersfoort (bestaande uit enthousiastelingen uit verschillende wijkgemeenten: Annemieke Geerse, Arnoud Looijen, Joost van der Velden, Margriet Drent en Marnix Ruiter)

Wil je meer weten over de geloofsgemeenschap van Taizé? Klik HIER om naar de (Nederlandstalige) website te gaan.

Tijd

23 Februari 2023 20:00(GMT+02:00)

Get Directions