Expositie Wilma Terlouw en Davitha van de Kuilen

03febDe hele dag05meiExpositie Wilma Terlouw en Davitha van de KuilenDuo-expositie van moeder en dochter

Details van het evenement

Expositie Wilma Terlouw en Davitha van de Kuilen

Nadenken over het zintuiglijk waarneembare en het niet-waarneembare.

De inspiratiebron voor Wilma Terlouw, beeldend kunstenaar, is het water met de weerspiegelingen. Wilma stelt dat het boeiende van water is, dat het van zichzelf nauwelijks kleur heeft en het grotendeels de kleuren en vormen aanneemt van datgene wat zich boven, naast of onder water bevindt.

Water heeft ook de eigenschap zowel reinigend als vernietigend te zijn. Al deze eigenschappen geven Terlouw ongekende mogelijkheden om dit thema op doek uit te werken.
De basis van haar beeldend werk is geloof in een onzichtbare werkelijkheid. “We zien op aarde slechts ten dele. Het is een weerspiegeling, meer niet. De werkelijkheid is zoveel hoger, dieper, kleurrijker, zo veel meer.”

Hoop en geloof

Davitha van de Kuilen is de dochter van Wilma Terlouw. Ze tekent, schildert en werkt met grafische druktechnieken. Davitha’s werk is duidelijk herkenbaar aan de unieke wijze waarop ze schilder- en druktechnieken combineert met een fijn lijnenspel en helder kleurgebruik. Bij hoogdruk worden de lijnen weggesneden uit het materiaal. In haar afbraaklino’s gebruikt ze dit onomkeerbare proces als conceptueel uitgangspunt en metafoor.

De Veluwe, met haar bossen, vlakten en weertypes, is waar Davitha beweegt, tot rust komt en het leven relativeert. Terug in haar atelier probeert ze in beeld te vatten wat ze niet los kan laten. Ze spiegelt en onderzoekt in haar werk persoonlijke en universele vragen over zelfbeeld, mensbeeld en Godsbeeld. Ze zoekt grenzen op – fysiek én in het formaat van haar werk – en weet daarbij altijd een perspectief te bieden van hoop en geloof.

Met kunst kan zij dingen vertellen die je niet makkelijk in woorden kunt vatten. Pasen is van grote betekenis voor van de Kuilen. In 2017 heeft zij in de 40 dagen-tijd dagelijks een kunstwerk gemaakt om deze tijd bewust te kunnen beleven. Deze werken, hoogdruk en gemengde techniek, vormen samen een veertig-luik.

De website van Wilma Terlouw vindt u hier, de website van Davitha van de Kuilen vindt u hier.

De expositie is vanaf zondag 3 februari 2019 te bewonderen zijn. Op die dag vindt om 11.30 uur ook de opening van de expositie plaats. De expositie bezoeken kan tot 5 mei 2019, zondag na de dienst of door een afspraak te maken met Dick Westerveld (email)

Tijd

3 Februari 2019 - 5 Mei 2019 (De hele dag)(GMT+00:00)

Get Directions