Expositie Lidy Ubbels

01okt12:0030nov(nov 30)13:00Expositie Lidy UbbelsGobelins, weefkunst in Huis van Zuid

Details van het evenement

Van 1 oktober tot 30 november a.s. zijn in Huis van Zuid de wandkleden van Lidy Ubbels te zien. Lydi Ubbels is een kunstenaar die het ambacht van het gobelin-weven heeft gebruikt om haar kunstwerken te maken. Je zou kunnen zeggen: zij schildert met wol. Ze maakt haar eigen ontwerpen en deze zijn vaak aan de natuur ontleend. Gobelins zijn met de hand geweven wandtapijten met ingewerkte figuren. Het is een oud ambacht dat in de 17e eeuw in Parijs in ateliers tot bloei kwam en nog steeds wordt beoefend bij “Manufacture des Gobelins”.

Lydi Ubbels heeft kunstopleidingen gevolgd in Utrecht en Rotterdam. Zij heeft het weven geleerd van Paula Dietz en is nu ongeveer 30 jaar als gobelinontwerpster en – weefster bezig. De techniek van het gobelinambacht boeit haar nog steeds. Hoewel ze van het grote Basse-lisse weefgetouw afscheid heeft genomen, werkt ze nu nog op een klein handzaam raamwerk op tafel. We hopen dat deze expositie een ode zal zijn aan het levenswerk van Lydi Ubels en aan het ambacht van het weven van gobelins!

Meer weten? De website van Lidy Gubbels vuindt u HIER.

De expositie van Lidy Ubbels is te bewonderen in Huis van Zuid van 1 oktober tot en met 30 november 2023. De expositie is iedere zondag te bezoeken tussen 12:00 en 13:00 uur of op afspraak. Vul het contactformulier van deze website in om een afspraak te maken.

Tijd

Oktober 1 (Zondag) 12:00 - November 30 (Donderdag) 13:00(GMT+02:00)

Get Directions