Franciscusreis naar Assisi

26aprDe hele dag05meiFranciscusreis naar AssisiVan 26 april t/m 5 mei 2019

Details van het evenement

Franciscusreis naar Assisi

Assisi in Umbrië, Italië, is de bakermat van de grote kloosterorden van de franciscanen, kapucijnen en clarissen, en een bekende pelgrimsbestemming. Ook voor ons is Assisi in de loop van vele bezoeken een dierbare plek geworden. Marco Last uit Amersfoort en Neely de Ronde uit Delft willen die franciscaanse rijkdom graag delen met anderen en organiseren daarom dit jaar opnieuw een retraite in Assisi van vrijdag 26 april t/m zondag 5 mei 2019.

We reizen gezamenlijk, per trein (op eigen gelegenheid vliegen kan ook, vertrek 27 april, vertrek 4 mei) en verblijven in het St. Anthony’s Guesthouse, dat gerund wordt door een congregatie van franciscaanse zusters van Engelssprekende origine (de Suore francescane dell’Atonement). Kostenindicatie: 800-1000 all-in, afhankelijk van hoe je reist en hoeveel geld je zelf uitgeeft in Assisi aan eten, terrasjes, etc. Het programma zal in het teken staan van ontmoeting – met elkaar, met onszelf, en met Franciscus en Clara van Assisi zoals ze in hun achthonderd jaar oude verhalen tot ons komen. Er zal ruimte zijn voor reflectie, stilte, poëzie, gesprekken van hart tot hart, wandelingen door de prachtige middeleeuwse stad met zijn vele kerken en kunstschatten en door de velden, bergen en bossen eromheen, én voor veel onderlinge gezelligheid. NB De precieze invulling staat overigens nooit helemaal vast en passen we aan in overleg met de groep die zich uiteindelijk opgeeft.

Op woendagavond 30 januari a.s. is er een informatieavond over deze reis — bij veel belangstelling in het Huis van Zuid, Robert Kochstraat 4, Amersfoort, en anders bij Marco thuis. Je kunt je aanmelden per email via marcolast@icloud.com. Wie niet naar de informatieavond kan komen, maar wel graag op de hoogte wordt gehouden of nog vragen heeft, kan ons uiteraard ook mailen.

Tijd

26 April 2019 - 5 Mei 2019 (De hele dag)(GMT+00:00)