Muziek en Ontmoeting: Ad Hoc Symfonieorkest

16jun12:00Muziek en Ontmoeting: Ad Hoc Symfonieorkesto.l.v. Mark Snitselaar

Details van het evenement

Het Ad Hoc Orkest is een symfonieorkest met 40 enthousiaste amateurmusici. Dit jaar viert het orkest haar 50- jarig jubileum! Het orkest staat onder leiding van Mark Snitselaar, en naast de hoge kwaliteit is ook het plezier in de muziek een belangrijke doelstelling. Dat plezier deelt het orkest graag met mensen die in hun dagelijkse leven niet zo makkelijk in aanraking komen met klassieke muziek. Ze hebben daardoor een rijke traditie van spelen op bijzondere plekken.

Johannes Verhulst stond in de 19e eeuw op het hoogste podium als toonkunstenaar in Nederland. Hij bekleedde alle belangrijke dirigentenposten en was bepalend voor wat het publiek te horen kreeg. Zijn enige symfonie ontving goede kritieken in Verhulsts hoogtijdagen.

Villa-Lobos, de Braziliaanse selfmade musicus en componist, raakte als rondtrekkend gitarist geboeid door de variëteit aan volksmuziek in zijn vaderland. Zijn Sinfonietta No.1 is een aanstekelijke mix van vrolijke uitbundigheid en van elegante zwier. Hij meende dat “Muziek de kracht heeft om te communiceren, te genezen en te veredelen als het onderdeel wordt van het leven en het bewustzijn van de mens.”

Te spelen werken:

  • Johannes Verhulst – Symfonie in e mineur op. 46
  • Heitor Villa-Lobos – Sinfonietta No. 1, “A Memoria de Mozart”

De website van het Ad Hoc Symfonieorkest vindt u HIER.

Aanvang: 12 uur
Zaal open: 11:30 uur
Na afloop gelegenheid tot napraten.

Tijd

16 Juni 2024 12:00(GMT+02:00)

Get Directions