Fonteinkerk Amersfoort

Een geïnspireerde en inspirerende gemeente, dat is de Fonteinkerk.Al meer dan 50 jaar. Open voor nieuwe vormen om te vieren, te leren en te dienen. Bepaald niet stuurloos, wel steeds in beweging. Bezig met de vragen van elke dag, en de manier waarop de grote vragen rond mens en leven, hoop en liefde, geloof en God daarin meeklinken. Een kerkgebouw, maar ook een prachtige ontmoetingsplek, luisterend naar de naam Huis van Zuid. Voor de gemeente, voor de buurt, voor wie maar wil. Bij dat alles ligt veel nadruk op muziek, op jongvolwassenen, jeugd en kinderen.

Pinkstervuur

Hieronder een impressie van het ontsteken van het Pinkstervuur, tijdens de viering op Pinsterzondag 2020. U ziet voorganger Ds. Wim Verschoor, u hoort gelegenheidskoor FONS onder leiding van Marnix Ruiter en Diederik Blankesteijn op het orgel. De videos kunt u vergroten door op het vierkant symbool in het filmpje te klikken.

Viering live meeluisteren

In juni worden vieringen gehouden waarbij maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn. Meer informatie vindt u HIER. Uiteraard zijn ook die online te volgen. Klik HIER of op de button hiernaast om de viering via internet te beluisteren en mee te vieren. Kort voor tien uur start de livestream, mocht u te vroeg inschakelen, druk dan om enkele minuten voor 10 uur op “refresh”, F5 in uw browser of nogmaals op button (als u met een tablet of smartphone luistert). De liturgie van de viering vindt u iets lager op deze pagina.

Komende vieringen

In juni houden wij vieringen met maximaal 30 aanwezigen, vooraf aanmelden + bevestiging noodzakelijk, nadere informatie vindt u HIER.

zondag 7 juni, aangepaste viering
10:00 uur, viering met predikant Ds. Mathilde Knol

zondag 14 juni, aangepaste viering
10:00 uur, viering met wijkpredikant Ds. Wim Verschoor

zondag 21 juni, aangepaste viering
10:00 uur, viering met predikant Ds. W. van Holten

zondag 28 juni, aangepaste viering
10:00 uur, viering met wijkpredikant Ds. Wim Verschoor

Viering 7 juni a.s.

Voorganger: Ds. Mathilde Knol

liturgie volgt

Collectes 7 juni

Diaconale collecte: volgt
Kerk: volgt
QR collecteU kunt uw gave overmaken door bovenstaande QR-code te gebruiken of via een overschrijving. Meer informatie vindt u hier.

Bloemengroet 31 mei

WEER NAAR DE KERK ?! – update 28 mei

Vanaf week zondag, 7 juni 2020, kunnen we – onder strenge voorwaarden – weer met meer mensen naar de kerk. In totaal mogen in de maand juni elke zondag 30 mensen in de kerk aanwezig zijn. Daarom bent u alleen op uitnodiging welkom!

Meer informatie leest u HIER.

De vieringen op zondagochtend blijven, inmiddels vertrouwd, online te beluisteren, inFontein verschijnt wekelijks en ook in juni is de Fonteinkerk elke maandag tot en met zaterdag tussen 19:00 en 21:00 geopend voor mensen die stilte zoeken, een kaarsje willen branden of een kop koffie.

The making of…

Als er één kerkelijke feestdag is waarop de kerk mag stralen dan is het wel Pinksteren met zijn prachtige rood als liturgische kleur.  Alice Noord, Robert Speerstra, Wilma Hornsveld en Fleur Vroege hebben zich laten inspireren door de Heilige Geest en de kerkzaal en het Huis van Zuid in het Pinksterrood getooid.

Tijdens de avondopenstelling (maandag t/m zaterdag tussen 19:00 en 21:00 uur) kunt u de komende week meegenieten van al dit moois. Weet u van harte welkom!

pinksteren 2020