Wees Erbij Café: Herdenkingsstenen

10mei20:00Wees Erbij Café: Herdenkingsstenen'Hun namen niet vergeten'

Details van het evenement

‘Hun namen niet vergeten’

Op 30 april 2015 legt de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort de eerste kleine zwarte herdenkingsstenen voor inwoners die de Tweede Wereld Oorlog niet overleefden. Vier jaar later, op 10 april 2019, zijn er 411 stenen onthuld, 411 namen van vrouwen, mannen, kinderen, opa’s, oma’s, ooms en tantes, die hier een leven hadden. Dankzij familieleden, nabestaanden en zoekwerk in archieven en bronnen hebben zij hun naam en levensgeschiedenis in de straten en lanen van de stad een beetje teruggekregen. Opdat wij ‘hun namen niet vergeten’

De herdenkingssteen ligt voor het laatste thuisadres. Een thuis waar ze uiteindelijk toch niet veilig waren, want ze waren overgeleverd aan willekeur en terreur. Nu (bijna) alle stenen zijn gelegd, en deze stadgenoten een plek in de stad hebben teruggekregen, wordt het herdenkingsproject afgesloten op 24 april.

Wees erbij Café  op vrijdag 10 mei,  sprekers  o.a. Jan-Willem van Lieshout, voorzitter van de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort. De website van deze stichting vindt u hier.

Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur, met koffie of thee.

Informatie is verkrijgbaar via  per email aanmelden bij  de werkgroep Vorming Door Ontmoeting.

 

 

Tijd

10 Mei 2019 20:00(GMT+00:00)

Get Directions