Expositie Gerard Kuit en Anna Seehausen

12meiDe hele dag28julExpositie Gerard Kuit en Anna SeehausenGezamenlijke expositie in de Fonteinkerk

Details van het evenement

Expositie Gerard Kuit en Anna Seehausen

Gezamenlijke expositie in de Fonteinkerk

Van 12 mei t/m 28 juli zal er in de Fonteinkerk een gezamenlijke expositie gehouden worden van de kunstenaars Gerard Kuit en Anna Seehausen.

Gerard Kuit is pentekenaar en autodidact. Tekenen met Oost-Indische inkt en kroontjespen blijft hem steeds weer boeien. Met een fotocamera legt hij beelden vast om ze op het tekenvel nauwkeurig en in detail weer te geven. Vooral stadsgezichten, oude gebouwen, maar ook de hedendaagse architectuur brengen de inspiratie bij hem naar boven. Soms laat hij objecten weg die de tekening onrecht aandoen, en slaagt er dan toch in om zijn tekening realistisch over te laten komen. In deze tentoonstelling in de Fonteinkerk zijn vooral pentekeningen van de stad Amersfoort te vinden.

 

Anna Seehausen is geboren in Hannover en is sinds 1988 woonachtig in Nederland. De onderwerpen van Anna’s werk bevinden zich in haar omgeving. Naar aanleiding van eigen foto’s maakt zij schilderijen in aquarel, acrylverf of recentelijk olieverf. In alle verfsoorten wordt haar schilderstijl gekenmerkt door weinig scherpe contourlijnen en grotendeels doorschijnende verflagen. Gevolg hiervan is een dromerige uitstraling. De essentie van Anna’s werk ligt in haar aandacht voor de omgeving. En daarnaast in het vinden en verbeelden van subtiele momenten waarin de fantasie zich kan losmaken van de realiteit.

 

De website van Geard Kuit vindt u hier, de website van Anna Seehausen vindt u hier.

De expositie is vanaf zondag 12 mei 2019 te bewonderen zijn. Op die dag vindt om 11.30 uur ook de opening van de expositie plaats. De expositie bezoeken kan tot 28 juli 2019, zondag na de dienst of door een afspraak te maken met Dick Westerveld (email).

Tijd

12 Mei 2019 - 28 Juli 2019 (De hele dag)(GMT+00:00)

Get Directions