Elke maandag een Adventslied

23 november 2020: Leer iets over een adventslied en zing mee!
Elke week van Advent is er een nieuw lied waarover we in een webinar (een filmpje, online, dat je op elk gewenst moment kunt bekijken) iets vertellen. Vanaf maandag 23 november starten we met Lied 433 ‘Kom tot ons, de wereld wacht’. De tekst en de melodie worden toegelicht, en samen met zangers uit een van de kwartetkerken, dit keer uit Emmauskerk, leert u het lied ook te zingen. Elke week een nieuw lied, in een filmpje dat ongeveer 15 minuten duurt. Het filmpje staat steeds in de week voor de Adventszondag op maandag online, en kan op elk moment bekeken worden. Eentje gemist? Geen probleem: alle vier de filmpjes blijven staan tot het einde van het jaar. De filmpjes zijn opgenomen in de kwartetkerken (De Bron, Emmauskerk, Hoeksteen, Fonteinkerk) en zangers, musici en predikanten van alle vier de wijkgemeentes hebben meegewerkt. De tekst van elk lied kunt u vinden in ons gewone liedboek, het Liedboek, zingen en bidden voor huis en kerk (als u dit niet hebt, eenvoudig aan te schaffen via de boekhandel).

19 november 2020
Elke week, in aanloop naar de adventszondag, publiceren we een webinar over een lied voor advent en kerst. Leer meer over de tekst, en de melodie. Als de melodie onbekend is, oefenen we die samen in het webinar. Na zo’n 20 minuten weet u wat meer over de achtergronden en kunt u het lied meezingen.

De filmpjes staan wekelijks op de maandag 23 en 30 november en 7 en 14 december online. Je kunt ze vanaf het moment van publicatie op elk gewenst moment bekijken, tot kerst. Leg je Liedboek alvast klaar, want daarin staan de teksten om mee te zingen. Geen liedboek? Hier kun je er een bestellen.

Dit bericht is slechts een vooraankondiging; de webinars zijn nog niet live, te zijner tijd komt er hier een link. De webinars zijn een samenwerking van de kwartetkerken binnen de Protestantse Gemeente Amersfoort: De Bron, De Fonteinkerk, De Emmaüskerk en De Hoeksteen.

De volgende liederen komen aan de orde:
week 1, 23 november: Lied 433 ‘Kom tot ons, de wereld wacht’
week 2, 30 november: Lied 443 ‘De engel Gabriël komt aangesneld’
week 3, 7 december: Lied 460 ‘De nacht loopt ten einde’
week 4, 14 december: Lied 480 ‘Ik wandel in gedachten’

X
X