Fonteinkerk Amersfoort

Een geïnspireerde en inspirerende gemeente, dat is de Fonteinkerk.Al meer dan 50 jaar. Open voor nieuwe vormen om te vieren, te leren en te dienen. Bepaald niet stuurloos, wel steeds in beweging. Bezig met de vragen van elke dag, en de manier waarop de grote vragen rond mens en leven, hoop en liefde, geloof en God daarin meeklinken. Een kerkgebouw, maar ook een prachtige ontmoetingsplek, luisterend naar de naam Huis van Zuid. Voor de gemeente, voor de buurt, voor wie maar wil. Bij dat alles ligt veel nadruk op muziek, op jongvolwassenen, jeugd en kinderen.

Viering live meeluisteren

In augustus worden vieringen gehouden waarbij wij ons richten op circa 80 bezoekers. Meer informatie vindt u HIER. Uiteraard zijn ook die online te volgen. Klik HIER of op de button hiernaast om de viering via internet te beluisteren en mee te vieren. Kort voor tien uur start de livestream, mocht u te vroeg inschakelen, druk dan om enkele minuten voor 10 uur op “refresh”, F5 in uw browser of nogmaals op button (als u met een tablet of smartphone luistert). De liturgie van de viering vindt u iets lager op deze pagina.

Komende vieringen

In augustus houden wij vieringen waarvoor wij circa 70 mensen uitnodigen. Daar komen 10 mensen met een taak bij, zodat er 60 mensen aanwezig zijn. Nadere informatie vindt u HIER.

zondag 9 augustus, aangepaste viering
10:00 uur, viering met predikant Ds. Leo Koffeman

zondag 16 augustus, aangepaste viering
10:00 uur, viering met predikant Ds. Evert Overeem

zondag 23 augustus, aangepaste viering
10:00 uur, viering met Ds. Wim Verschoor

Liturgie augustus

Vanwege vakantie worden de liturgieën van 9, 16 en 23 niet op de website gepubliceerd. Wel wordt de liturgie van 9 en 16 augustus via inFontein verspreid. Ook kunt u wekelijks de liturgie in de kerk ophalen, tijdens het Stiltemoment op vrijdagavond tussen 19 en 21 uur.

Note: inFontein verschijnt op 23 augustus niet, eveneens vanwege vakanties.

Diaconale collecte: bijdragen via deze QR-code
Avondmaal: bijdragen via deze QR-code
QR collecteU kunt uw gave overmaken door bovenstaande QR-code te gebruiken of via een overschrijving. Meer informatie vindt u hier.

MET MÉÉR NAAR DE KERK ! – update 29 juni

Vanaf 5 juli 2020, kunnen we – onder voorwaarden – weer met meer mensen naar de kerk. De Fonteinkerk kiest er voor het aantal bezoekers stapsgewijs te verhogen. Het is echter nog altijd nodig om u vooraf aan te melden. Meer informatie leest u HIER.

De vieringen op zondagochtend zijn online te beluisteren en inFontein verschijnt wekelijks. Het stiltemoment krijgt in de maanden juli en augustus een andere vorm, meer informatie vindt u HIER.

Viering 7 juni 2020

Een spannende viering, de eerste na de Coronaperiode. Een periode waarin wel vieringen werden gehouden, maar in aanwezigheid van alleen de voorganger, een ouderling, een organist en een gelegenheidskoor. Vieringen die door velen werden gevolgd via Kerkdienstgemist.nl, maar ook een periode zonder ontmoeting. Nadat de kerkenraad een Gebruiksplan opstelde en goedkeurde, kon op 7 juni, nadat de kerk voorzien was van diverse aanpassingen, de eerste viering worden gehouden. Hier onder vindt u enkele foto’s van deze dag.