STAND UP 2018

Goede Vrijdag 30 maart 16:30 tot Stille Zaterdag 31 maart 12:00

STAND UP, met de tieners van de kerk, op hun manier, met muziek, graffity en spoken word.
OPSTAAN voor de ander.
OPSTAAN voor misstanden in je omgeving.
OPSTAAN om iets van je te laten horen of te laten zien.

Op Goede Vrijdag komen de  jongeren bij elkaar en gaan met elkaar in gesprek, worden creatief, gaan zich laten gelden. Dit jaar met drumsessies, spoken word en onder begeleiding van kunstenaars wordt een enorm graffiti-doek gemaakt. Een verbeelding van lijden en leven; eigentijds en in de  belevingswereld van jongeren. Aan het eind van vrijdag kijken wij The Passion. Er wordt nagepraat en ondertussen worden de luchtbedden opgepompt. En er zal een moment in de vrijdagnacht zijn dat iedereen stil is geworden. Op stille zaterdag staan wij op, ontbijten samen en luisteren naar het verhaal van een speciale gast, die het leven ziet door de dood heen.

Een impressie van STAND UP 2017 vind je in de videoclips hieronder. Meer informatie of je aanmelden? Mail Jelle direct!

ToZ paasweekeinde 2017 stand up

ToZ – Tieners op Zondag, speciaal voor jongeren zoals jij

In de kerk komen jongeren samen om plezier te hebben, te luisteren naar elkaar, elkaar wat te vertellen, bijzondere mensen uit te nodigen en soms even stil te staan bij mensen met wie het minder goed gaat. Soms kijken wij een goede film, doen wij een spannend spel, beleven wij Moederdag of zoeken wij de ouderen op en gaan pannenkoeken voor ze bakken. Gewoon omdat het kan!

En met Pasen – het belangrijkste feest van de kerk- hebben wij onze jaarlijkse ‘Stand-Up’: creatief voor elkaar opkomen. Zo laten wij -jongeren- zien en brengen wij in praktijk dat wij geloven in elkaar en in iets wat wij ‘God’ noemen… Een preview van zo’n Stand-Up vind je hieronder!

De Fonteinkerk is dus niet een gewone kerk. Een beetje gek, bijzonder en gedurfd. Op zo’n twaalf zondagen per jaar, om 10 uur: Tieners op Zondag (ToZ).

Wil je een keer komen kijken? Ben je nieuwsgierig naar de thema’s van het seizoen 2017-2018? HIER vind je een overzicht van onze activiteiten, speciaal voor jongeren. Wil je meer weten over ToZ? MAIL dan naar Jelle of neem een kijkje op onze Facebook-pagina.

Dus…zit je op de middelbare school en heb je een beetje lef? Dan kan de Fonteinkerk leuk en inspirerend zijn.

Verhaal van een vluchteling

Stand-up 2017